Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον σύντροφό της ρίχνει τις ευθύνες η Εύα Καϊλή

Φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της στις δουλειές του συντρόφου της. Δεν έγινε δεκτό το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι».

Στον σύντροφό της ρίχνει τις ευθύνες η Εύα Καϊλή

Το αργότερο έως την ερχόμενη Πέμπτη το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, η οποία μετά την πρώτη της κατάθεση, αλλά και την απαγγελία κατηγοριών μεταφέρθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ (σωφρονιστικό κατάστημα, στο οποίο είχε μεταχθεί και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, πριν την έκδοσή του στην Ελλάδα).

Οπως σημειώνει το Open, μαζί με τον δικηγόρο της, έναν από τους σπουδαιότερους ποινικολόγους των Βρυξελλών, γνωστός ως ο «Μετρ Ριζό», θα προετοιμάσουν την υποστηρικτική της γραμμή, με πρωταρχικό στόχο να μην προφυλακιστεί έως τη δικάσιμο, αλλά να αφεθεί ελεύθερη ή με περιοριστικούς όρους. Η έναρξη της δίκης προσδιορίζεται σε 12 με 15 μήνες.

Προς το παρόν, η βασική κατηγορία που βαρύνει την Εύα Καϊλή είναι για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και ερευνώνται επί του παρόντος τα αδικήματα της διαφθοράς και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Επιρρίπτει την ευθύνη στον σύντροφό της

Στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι επέρριψε της ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η Εύα Καϊλή. Η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή. Αλλά, αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξή της στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς όπως υποστήριξε δεν ελέγχει τα έγγραφα ή τον προσωπικό του υπολογιστή. Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις.

Οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με βραχιολάκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v