Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ανακατεύει την τράπουλα στην Α' Αθήνας

Σκληραίνει η μάχη στην πρωτεύουσα, με φόντο τη βουλευτική έδρα. Οι… παλαιοί, οι νέοι και οι απουσίες. Η απλή αναλογική και η νέα απογραφή βάζουν δύσκολα στους υποψηφίους.

Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ανακατεύει την τράπουλα στην Α Αθήνας

Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, με στόχο να επανέλθει δυναμικά στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή, εξέφρασε δημοσίως την περασμένη εβδομάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει υπάρξει η σχετική συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς για να προχωρήσει η διαδικασία. Είχαν προηγηθεί διάφορα σενάρια για το μέλλον του τ. Επιτρόπου της Ε.Ε., ωστόσο ο κύβος ερρίφθη και θα ζητήσει ξανά, μετά από 11 χρόνια, την ψήφο των Αθηναίων πολιτών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να ανακατέψει την τράπουλα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, ο δείκτης δυσκολίας στην οποία έχει εκ των πραγμάτων ανέβει, δεδομένης της απώλειας μιας έδρας σε σχέση με το 2019, λόγω της νέας απογραφής πληθυσμού. Συγκεκριμένα, οι 14 συνολικά έδρες που μοιράζονται τα κόμματα γίνονται 13, με τη ΝΔ, πριν από τέσσερα χρόνια, ως πρώτο κόμμα, να έχει κερδίσει τις επτά εξ αυτών. Αριθμός που με την απλή αναλογική των πρώτων εκλογών, θα είναι σαφώς μικρότερος, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη μάχη των υποψηφίων.

Ένας από τους επτά εκλεγμένους με τη ΝΔ βουλευτές βέβαια είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έχει πάρει πλέον τον δικό του αυτόνομο δρόμο, μετά τη διαγραφή του από την κυβερνώσα παράταξη. Από την άλλη, δεν λείπουν και τα νέα ισχυρά πρόσωπα, όπως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση στον «Ελληνικό Κόσμο».

Την επανεκλογή τους φυσικά θα διεκδικήσουν και η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και η Φωτεινή Πιπιλή.

Νέα υποψηφιότητα, προερχόμενη από τον χώρο του κέντρου, θα είναι αυτή της αντιδημάρχου Αθηναίων Άννας Ροκοφύλλου, κόρης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, η οποία συναντήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κλείνοντας τη συμφωνία.

Μία ακόμα δυναμική παρουσία στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας θα είναι του εκπροσώπου Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρου Τσάπαλου, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα του αντιδημάρχου Αθηναίων Χρήστου Τεντόμα, του προέδρου των νοσηλευτών Δημήτρη Σκουτέλη, της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά, της τομεάρχη της ΝΔ για τα ΑμεΑ Φαίδρας Τσαλαχούρη και του πρώην βουλευτή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρου Φορτσάκη (ήταν πρώτος επιλαχών το 2019).

Αντίθετα στη λίστα της Α' Αθήνας δεν θα είναι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία μετακομίζει στην Εύβοια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v