Ελληνική πρωτοβουλία για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα

Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς για τη δυνατότητα δημιουργίας διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ελληνική πρωτοβουλία για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα

«Η Ελλάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στην περιοχή» αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως τονίζουν, «για το σχέδιο αυτό, το οποίο είναι επιχειρησιακά σύνθετο - και στο οποίο αναφέρθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή - η ελληνική Κυβέρνηση συζητάει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς και με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Μακρόν τόνισε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι η Γαλλία εξετάζει τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού συνασπισμού» όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.

Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο για να προχωρήσει το εγχείρημα.

Θα ήταν χρήσιμη μια «ανθρωπιστική παύση» στη Γάζα, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «πλέον εξετάζουμε την κατάσταση ως έναν πόλεμο που θα διαρκέσει. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσουμε να έχουμε παύσεις για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v