Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του

O υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη θέση της Ελλάδας περί αναγνώρισης του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εντός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και διάνοιξη βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή βοήθειας στους αμάχους.

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατς είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Κατά την επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του.

O υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας περί αναγνώρισης του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εντός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, και τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και διάνοιξη βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή βοήθειας στους αμάχους.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί στο Ριάντ, όπου θα έχει διμερή συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, με αντικείμενο τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε δήλωσή του από την Αρμενία, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Μέση Ανατολή, δυστυχώς, εξακολουθεί να διέρχεται μια σημαντική κρίση, η οποία περνάει πλέον και στο επίπεδο της ανθρωπιστικής κρίσης και διαμήνυσε: «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στάθηκε σε επίπεδο αρχών με το Διεθνές Δίκαιο, με την ανάγκη να υπάρξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, με την ανάγκη να μην υπάρξουν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Η Ελλάδα και σήμερα θα προσφέρει τις υπηρεσίες της. Και θα τις προσφέρει επειδή χάρη στην αξιόπιστη εξωτερική πολιτική την οποία έχει αναπτύξει μπορούμε να συνομιλούμε με κύρος και αξιοπιστία με όλους τους διεθνείς παίκτες και, επίσης, με τα εμπλεκόμενα μέρη».

Τέλος, τόνισε πως η Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φλεγόμενη κατάσταση, με κίνδυνο να υπάρχουν και αναζωπυρώσεις σε άλλες περιοχές, πέραν του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη μας προτεραιότητα, «η οποία θα καταλήξει σε μια λύση δίκαιη και βιώσιμη, που θα εδράζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εξασφαλίζει την ευημερία όλων των λαών της περιοχής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v