Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Κουβέντα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από Γεραπετρίτη

Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στην ΕΕ, «απέφυγε ξανά να αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες », αναφέρει ανακοίνωση

ΣΥΡΙΖΑ: Κουβέντα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από Γεραπετρίτη

«Στις δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τοποθετούμενος για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία)», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δηλώσεις του ΥΠΕΞ.

«Ο κ. Υπουργός περιορίστηκε, όπως είχε κάνει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του, στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης, διάνοιξης περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, κλπ.», προσθέτει.

«Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v