Αμετάβλητος στο 0,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Στο υψηλότερο επίπεδο έτους ενισχύεται το ευρώ μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Χαλαρώνουν οι πιέσεις προς την ΕΚΤ ενόψει της συνεδρίασης της 6ης Μαρτίου.

Αμετάβλητος στο 0,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Χαλαρώνουν οι πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για δράση μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο στο 0,8%, ενώ αντιθέτως, οι αναλυτές προέβλεπαν νέα υποχώρηση στο 0,7%. Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση με το ευρώ να αναρριχάται στο υψηλότερο επίπεδο έτους. Συγκεκριμένα βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα 1,38 δολ., αγγίζοντας τα 1,37940 δολ. 

Μόλις χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Σίγουρα δεν βρισκόμαστε σε αποπληθωρισμό. Είμαστε όμως, έτοιμοι να δράσουμε εάν χρειαστεί»

Παράλληλα, η ανεργία σε επίπεδο ευρωζώνης έμεινε σταθερή, στο 12% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 17.000 σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πρώτη αύξηση που καταγράφεται από το Σεπτέμβριο που υπενθυμίζει πόσο ευάλωτη είναι η ανάκαμψη της ευρωζώνης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v