Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: "Υπερερμηνεύθηκαν" οι δηλώσεις Ντράγκι

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Μοντεμπούργκ περί εμμονής της Γερμανίας με τη λιτότητα εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ εκτίμησε πως οι δηλώσεις Ντράγκι για τη δημοσιονομική πολιτική "υπερερμηνεύθηκαν". Επιτυχημένα τα προγράμματα διάσωσης.

Σόιμπλε: Υπερερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης, «υπερερμηνεύθηκαν», σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Γνωρίζω τον Μάριο Ντράγκι πολύ καλά, νομίζω πως τον υπερερμηνεύουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο Β. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη.

Τα σχόλια του Μ. Ντράγκι από το Τζάκσον Χόουλ την περασμένη Παρασκευή ερμηνεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό ως στροφή προς τη στήριξη των μεγαλύτερων δημοσιονομικών κινήτρων έναντι της λιτότητας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως δεν είναι ευχαριστημένος με τα σχόλια του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ αναφορικά με την εμμονή της Γερμανίας με τη λιτότητα, όμως αυτό είναι μια εσωτερική διαμάχη της Γαλλίας, ενώ υπήρξαν συνέπειες, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ οδήγησε σε παραίτηση τον Α. Μοντεμπούργκ από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνεται των προγραμμάτων διάσωσης. Κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος». Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v