Η Fed πιθανότατα θα αυξήσει πιθανότατα τα επιτόκια αυτό το καλοκαίρι αν η οικονομία αναπτυχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος της επιτροπής FOMC, Γουίλιαμ Ντάντλεϊ.
«Για να επαναλάβω κάτι που έχουν πει κάποιοι από τους συναδέλφους μου, η συνάντηση του Ιουνίου είναι ανοιχτή» είπε ο αξιωματούχος της Fed. «Θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της οικονομίας» τόνισε.
«Κοιτάζοντας τις προσδοκίες της αγοράς, φαίνεται πως η πιθανότητα για αύξηση επιτοκίου ως τον Ιούνιο είναι 30% και ως τον Ιούλιο 60%» ανέφερε ο ίδιος.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o κ. Ντάντλεϊ επισήμανε πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες η αγορά υποτιμούσε σημαντικά το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο.
Τόνισε μάλιστα πως τον ικανοποιεί το ότι βλέπει να ενισχύεται η πιθανότητα αύξησης του επιτοκίου.