Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Soros κατηγορεί τον Πούτιν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος εκμεταλλεύεται ένα κενό εξουσίας τεσσάρων μηνών από σήμερα μέχρι την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο, για να βομβαρδίσει άμαχο πληθυσμό στο Χαλέπι και να στηρίξει τις δυνάμεις του Άσαντ, τόνισε ο επενδυτής.

O Soros κατηγορεί τον Πούτιν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Συρία

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros καταδίκασε τη βομβιστική εκστρατεία της Ρωσίας στη Συρία, κατηγορώντας τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως εκμεταλλεύεται επιθετικά ένα κενό εξουσίας στο Λευκό Οίκο ενόψει των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

«Ο κόσμος γίνεται μάρτυρας μιας ανθρωπιστικής καταστροφής ιστορικών διαστάσεων. Συμβαίνει στη Συρία. Διαπράττεται από τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε στήριξη του προστατευόμενού του, του Μπασάρ αλ Άσαντ», ανέφερε σύμφωνα με το CNBC ο George Soros, σε σημερινή ανακοίνωσή του μέσω του ιστότοπού του.

Ο επενδυτής τόνισε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό στο Χαλέπι, προκειμένου να βοηθήσουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος Πούτιν κινείται επιθετικά στην εκμετάλλευση των τεσσάρων μηνών από τώρα μέχρι την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου στις 20 Ιανουαρίου, βασιζόμενος σε ανάλγητο πολιτικό υπολογισμό», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

«Καλώ τον κόσμο στη Ρωσία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να μην παραμείνει απαθής, αλλά να εκφράσει την οργή του. Ένα ξέσπασμα της κοινής γνώμης θα μπορούσε να προκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν να δώσει τέλος στα στυγερά του εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», κατέληξε ο Soros.

Ο δισεκατομμυριούχος ασχολείται με γεωπολιτικά ζητήματα και έχει χρησιμοποιήσει το δικό του δίκτυο οργανισμών, το Open Society Foundations, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια σειρά προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το Σεπτέμβριο, ο Soros ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 500 εκατ. δολάρια σε προγράμματα και εταιρίες που θα ωφελήσουν μετανάστες και πρόσφυγες που διαφεύγουν κατακερματισμένες από τις συρράξεις περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v