Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple υποβαθμίζει το σχέδιο για δικό της αυτοκίνητο

Στην εξέλιξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης εστιάζει πλέον η Apple, εγκαταλείποντας προς το παρόν το σχέδιο για την εξέλιξη ενός δικού της μοντέλου. Αποχώρησαν στελέχη από την αρχικά ομάδα εξέλιξης.

Η Apple υποβαθμίζει το σχέδιο για δικό της αυτοκίνητο

Η Apple έχει περιορίσει δραστικά τις φιλοδοξίες της για «μπάσιμο» στην αγορά αυτοκινήτων, αποφασίζοντας να αλλάξει πορεία και να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Εκατοντάδες μέλη της ομάδας των 1.000 ατόμων της Apple που έχει αναλάβει την εξέλιξη ενός οχήματος, έχουν μετατεθεί σε άλλα τμήματα ή έχουν αποχωρήσει, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

H νέα ηγεσία της ομάδας, που ήταν αρχικά γνωστή ως Project Titan, έχει εστιάσει πλέον στην εξέλιξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης το οποίο θα δίνει στην Apple την ευελιξία να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί με υφιστάμενες αυτοκινητοβιομηχανίας ή θα επιστρέψει στα σχέδια κατασκευής του δικού της οχήματος, σημείωσαν οι πηγές.

Στελέχη της Apple έχουν δώσει στην ομάδα περιθώριο ως την επόμενη χρονιά για να αποδείξουν την βιωσιμότητα του συστήματος οδήγησης και να αποφασίσουν την τελική πορεία, σημείωσαν δύο από τις πηγές.

Ο εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Apple ξεκίνησε το σχέδιο Titan το 2014 με τη φιλοδοξία να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα με τη McKinsey θα αξίζει 6,7 τρισ. ευρώ ως το 2030. Ο τεχνολογικός κολοσσός προσέλαβε στελέχη και είχε ως στόχο να βγάλει στην παραγωγή ένα δικό της μοντέλο ως το 2020.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η ελπίδα ήταν πως θα διατάρασσε την αγορά αυτοκινήτου όπως το iPhone είχε διαταράξει την βιομηχανία κινητών τηλεφώνων το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v