Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχαρητήρια Πούτιν στον Τραμπ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε σε τηλεγράφημά του στον Τραμπ πως ελπίζει οι δύο πλευρές να εργαστούν από κοινού για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Συγχαρητήρια Πούτιν στον Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε τηλεγράφημα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συγχαίροντάς τον για τη νίκη του στις εκλογές.

Ανέφερε πως ελπίζει οι δύο πλευρές να εργαστούν από κοινού για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και σε διεθνή ζητήματα, ενώ τόνισε πως ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, είπε πως οι υπόνοιες ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ είναι παράλογες, τονίζοντας πως πρέπει να ανανεωθεί ο διάλογος μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. 

Ο ίδιος σημείωσε πως επί του παρόντος ο Ρώσος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί ούτε με τον Τραμπ ούτε με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως θα βελτιωθεί υπό τον νέο αμερικανό πρόεδρο ο συντονισμός των δυο χωρών στο θέμα της κρίσης στη Συρία.

Σε επαναξιολόγηση των σχέσεων με ΗΠΑ προσβλέπει η Ρωσία

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει ευκαιρία για μια λογική αξιολόγηση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Μόσχας, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο πρόεδρος του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σεργκέι Κατιρίν.

«Οι εκλογές τελείωσαν και η ιδιαίτερα «λασπώδης» αμερικανική ρητορική κατά την προεκλογική εκστρατεία που υποκινήθηκε από τις αντιρωσικές κατηγορίες τελείωσε. Νομίζω πως ο νέος πρόεδρος, με ηρεμία και ψυχραιμία, θα κοιτάξει τις σχέσεις μας, τόσο τις πολιτικές όσο και τις οικονομικές», σημείωσε.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Sputnik, ο πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής των Δημοκρατικών Κάρτερ Πέιτζ είπε πως οι εκλογές αυτές θα είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v