Οι μισθοί στην ευρωζώνη ενισχύθηκαν το δεύτερο τρίμηνο με τον πιο γρήγορο ρυθμό εδώ και παραπάνω από δύο χρόνια. Πρόκειται για ένδειξη πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να πλησιάζει προς τον στόχο της ΕΚΤ.
Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2% τους τρεις μήνες μέχρι και τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το πρώτο τρίμηνο του 2015 και σηματοδοτώντας επιτάχυνση από το 1,3% του προηγούμενου τριμήνου.
Η οικονομία του μπλοκ των 19 έχει εμφανίσει ισχυρότερη ανάπτυξη από το αναμενόμενο φέτος, εξαλείφοντας την αβεβαιότητα που δημιούργησε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ θεωρούν πλέον πως η οικονομία της ευρωζώνης διανύει μάλλον την καλύτερη χρονιά της από το 2007, περιορίζοντας την ανάγκη για στήριξη από τους φορείς χάραξης πολιτικής.