Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ πρέπει να είναι υπομονετική και επίμονη

Η πρόσφατη μεταβλητότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία αποτελεί μια πηγή αβεβαιότητας που απαιτεί παρακολούθηση όσον αφορά στις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ πρέπει να είναι υπομονετική και επίμονη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκτάει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ότι ο πληθωρισμός θα επιτύχει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, αλλά γνωρίζει πως απαιτείται ακόμα ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός υψηλότερα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως παραμένουν κάποιες αβεβαιότητες όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο outlook του πληθωρισμού.

Όπως τόνισε, η πρόσφατη μεταβλητότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία αποτελεί μια πηγή αβεβαιότητας που απαιτεί παρακολούθηση όσον αφορά στις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στις προοπτικές του πληθωρισμού.

«Ως εκ τούτου, πρέπει να δείξουμε υπομονή και επιμονή. Μια ανοδική προσαρμογή του πληθωρισμού που θα έχει διάρκεια και ανθεκτικότητα απαιτεί περαιτέρω αντιμετώπιση οικονομικών αδυναμιών. Αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί ένα μεγάλο βαθμό νομισματικής διευκόλυνσης» σημείωσε ο κ. Ντράγκι.

O ίδιος διευκρίνισε πως τα καθοδικά ρίσκα για την ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι κυρίως γεωπολιτικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v