Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για ενίσχυση τραπεζικού τομέα

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, για να πάρουν μέτρα που θα ενισχύσουν τον τραπεζικό τομέα, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για ενίσχυση τραπεζικού τομέα

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη να κάνει νέα βήματα για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα, ζητώντας να κλείσουν όσες τράπεζες είναι αδύναμες, να δημιουργηθούν μεγαλύτερα μαξιλάρια ασφαλείας και μια τόνωση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων. 

O αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. 

«Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε αυτό το οπλοστάσιο μέτρων για την αντιμετώπιση των τραπεζικών κρίσεων πραγματικό και αποτελεσματικό και να συντονίσουμε τις πολιτικές αυτές σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία» σημείωσε ο κ. Λίπτον σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο.

«Υπάρχει σοβαρή ανάγκη για μεγαλύτερη συγκέντρωση της τραπεζικής βιομηχανίας και περισσότερο εξορθολογισμό, συμπεριλαμβανομένων της εξαφάνισης των μη βιώσιμων τραπεζών και της ενθάρρυνσης των εξαγορών και συγχωνεύσεων» σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v