Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τράπεζες λανσάρουν σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο

Μια ομάδα μεγάλων τραπεζών λάνσαραν σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα άμεσα μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

ΗΠΑ: Τράπεζες λανσάρουν σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο

To σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο που δημιούργησε ένωση μεγάλων αμερικανικών τραπεζών ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα και λειτουργεί κανονικά.

Η BNY Mellon και η US Bank πραγματοποίησαν χθες την πρώτη συναλλαγή μέσω του δικτύου RTP (real time payments) στις 5 μ.μ., μεταφέροντας 3,5 δολάρια μέσω δύο διαφορετικών λογαριασμών.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, αρκετά πιο γρήγορα από τις τρεις ημέρες που απαιτούνται συνήθως για την επεξεργασία τέτοιων συναλλαγών.

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στην ένωση The Clearing House αναμένεται να υιοθετήσουν άμεσα το σύστημα, με τις Citibank, JP Morgan Chase και SunTrust να ακολουθούν σύντομα τις BNY Mellon και US Bank.

To σύστημα αναμένεται να έχει εδραιωθεί ως το 2020.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εξέλιξη αναμένεται να μετασχηματίσει τον τομέα πληρωμών των ΗΠΑ, ο οποίος κυριαρχείται από τη χρήση επιταγών και πιστωτικής κάρτας και αντιπροσωπεύει το πρώτο νέο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v