Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Άνοδος κερδών το 2017

Τα προ φόρων κέρδη της Thomas Cook αυξήθηκαν στα 46 εκατ. στερλίνες, τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 34 εκατ. στερλίνες κατά την προηγούμενη χρήση, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 9%.

Thomas Cook: Άνοδος κερδών το 2017
Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν στη χρήση του 2017 και πως αύξησε το μέρισμά της κατά 20%, καθώς το γερμανικό αεροπορικό τμήμα της, η Condor, ανέκαμψε και υπάρχει ισχυρή ζήτηση στις δραστηριότητες tour-operating στην ηπειρωτική και βόρεια Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η εταιρεία ταξιδίων ανακοίνωσε πως οι χρεώσεις χρηματοδότησής της αυξήθηκαν κατά 18 εκατ. στερλίνες σε 41 εκατ. στερλίνες, λόγω του κόστους που σχετίζεται με την αναχρηματοδότηση ομολόγων της τον Δεκέμβριο του 2016 και, ως αποτέλεσμα, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 46 εκατ. στερλίνες τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 34 εκατ. στερλίνες κατά την προηγούμενη χρήση.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 9% σε συγκρίσιμη βάση στα 9,01 δισ. στερλίνες από 7,81 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αύξηση του μερίσματός της στις 0,60 πένες από 0,5 πένες το προηγούμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Peter Fankhauser, δήλωσε πως υπάρχει δυναμική στις αεροπορικές δραστηριότητες του ομίλου και πως αναμένει οι δραστηριότητες στην ηπειρωτική και βόρεια Ευρώπη να συνεχίσουν τις καλές τους επιδόσεις.

«Αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες στη Βρετανία, έχουμε εφαρμόσει μια σειρά ενεργειών για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις. Συνολικά, με βάση το τρέχον trading, πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλή θέση, ώστε να επιτύχουμε λειτουργικά αποτελέσματα για το σύνολο του έτους, που θα ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες της αγοράς», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v