Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tencent: Αύξηση 61% στα κέρδη το Q1 με ώθηση από τo gaming

Η εταιρεία έχει διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της διαφήμισης και των παιχνιδιών, ενώ είναι η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης κινεζικής εφαρμογής μηνυμάτων, WeChat. Άλμα για το «Honour of Kings».

Tencent: Αύξηση 61% στα κέρδη το Q1 με ώθηση από τo gaming

Κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, δημοσίευσε η Tencent. Τα έσοδα έφτασαν τα 73,53 δισ. γουάν (11,5 δισ. δολάρια), ενώ δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για 71,04 δισ. γουάν. Τα έσοδα ήταν ενισχυμένα κατά 48% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με το CNBC, ανήλθαν στα 23,29 δισ. γουάν, ενώ οι εκτιμήσεις «έδειχναν» σε 17,5 δισ. γουάν. Είχαν 61% άνοδο σε ετήσια βάση. Το λειτουργικό περιθώριο ενισχύθηκε, φτάνοντας στο 42% από 39% το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Η Tencent έχει διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της διαφήμισης και του gaming και είναι η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης κινεζικής εφαρμογής μηνυμάτων, της WeChat.

Το τμήμα του gaming έδωσε ώθηση στα έσοδα της Tencent στο τρίμηνο. Τα έσοδα από παιχνίδια για smartphones μόνο ήταν σε άνοδο κατά 68%, φτάνοντας στα 21,7 δισ. γουάν, χάρη σε κάποια, όπως το «Honour of Kings». Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υπήρξε «διψήφια ανάπτυξη» σε όρους ημερήσιων ενεργών χρηστών για αυτό το παιχνίδι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v