Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα

Δήλωσε ότι οι τεχνολογίες «απαιτούν ουσιαστική περαιτέρω ανάπτυξη» και ότι δεν βλέπει «ισχυρή ανάγκη» για έκδοση ψηφιακού ευρώ. Τα μετρητά και η σωστή ώρα που δεν έφτασε ακόμη.

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα, καθώς η τεχνολογία που το υποστηρίζει είναι ακόμη ευάλωτη και η χρήση μετρητών είναι ακόμη υψηλή στην ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, την Παρασκευή.

Η απότομη αύξηση των κρυπτονομισμάτων έχει τροφοδοτήσει μία παγκόσμια συζήτηση για το αν οι Κεντρικές Τράπεζες πρέπει επίσης να κυκλοφορήσουν το δικό τους ψηφιακό χρήμα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν έχει φτάσει η ώρα για μία τέτοια αλλαγή στην ευρωζώνη.

«Η ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα προς το παρόν δεν έχουν σχέδια να εκδώσουν ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε σε απάντησή του σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε ότι οι τεχνολογίες «απαιτούν ουσιαστική περαιτέρω ανάπτυξη» και ότι δεν βλέπει «ισχυρή ανάγκη» για έκδοση ψηφιακού ευρώ.

Τα μετρητά αντιπροσώπευαν το 79% όλων των πληρωμών στα σημεία πώλησης της ευρωζώνης το 2016 και το 54% της συνολικής αξίας των συναλλαγών, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ.

Ωστόσο, στοιχεία της ΕΚΤ που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι άλλοι τρόποι πληρωμής (όχι τα μετρητά) αναπτύχθηκαν, κατά 7,9% σε ετήσια βάση, το 2017, με οδηγό τις κάρτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v