Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Η Amazon πρέπει να σπάσει στα δύο

Ο τεχνολογικός κολοσσός πρέπει να διαχωρίσει το τμήμα λιανικής από τις υπηρεσίες cloud, εκτιμά αναλυτής της Citi. H κεφαλαιοποίηση του $1 τρισ. και η εμμονή του Τραμπ.

Citi: Η Amazon πρέπει να σπάσει στα δύο

Η Citi Research εκτιμά ότι η Amazon πρέπει να κοπεί στα δύο για να αποφύγει τις ρυθμιστικές πιέσεις και να αυξήσει την αξία για τους μετόχους.

Ο διεθνής οίκος διατήρησε τη σύσταση «buy» για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, λέγοντας πως αποτελεί την «κορυφαία επιλογή» για την αγορά του διαδικτύου.

«Τελευταία γίνεται περισσότερη φασαρία σχετικά με τη διάθεση για έρευνα και πιθανή ρύθμιση της εταιρείας» ανέφερε σε σημείωμα ο αναλυτής Μαρκ Μέι. «Διαχωρίζοντας την λιανική από τις υπηρεσίες cloud, η Amazon θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει ή να αποφύγει τον κίνδυνο της αυξημένης ρυθμιστικής πίεσης» τονίζει.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο αναλυτής επισημαίνει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εμμονή με την Amazon. Ο κ. Μέι προσέθεσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται στο στόχαστρο και εξαιτίας της κεφαλαιοποίησης του 1 τρισ. δολαρίων, αλλά και επειδή ο Τζεφ Μπέζος είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μετά από ένα διαχωρισμό, το τμήμα της λιανικής θα άξιζε πολύ λιγότερα από το τμήμα του cloud. Ο ίδιος υπολογίζει την αξία του πρώτου στα 400 δισ. δολάρια και του δεύτερου στα 600 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v