Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fox-Comcast: Το Σάββατο κρίνεται το ντιλ $35 δισ. με τον Sky

Η διαδικασία προσφορών θα ξεκινήσει επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, με μάξιμουμ τρεις γύρους για να κλείσει η συμφωνία. Κάθε προσφορά θα γίνεται σε μετρητά.

Fox-Comcast: Το Σάββατο κρίνεται το ντιλ $35 δισ. με τον Sky

Οι Twenty-First Century Fox και Comcast οδηγούνται σε δημοπρασία για να διευθετήσουν την εξαγορά και το κλείσιμο του πολυπόθητου ντιλ με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

Η διαδικασία προσφορών θα ξεκινήσει επισήμως την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, με μάξιμουμ τρεις γύρους για να αποφασιστεί το ντιλ. Κάθε προσφορά θα γίνεται σε μετρητά.

Σε τέτοιες δημοπρασίες, οι υποψήφιοι υποβάλλουν μυστικές προσφορές σε τρίτο. Και ενώ αυτή η μέθοδος είναι σχετικά κοινή για τις εμπορικές συναλλαγές, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη όταν πρόκειται για τη διεκπεραίωση μιας συμφωνίας που αφορά επιχείρηση υψηλού προφίλ.

Οπως υπενθυμίζει το CNBC, ο Sky αποτιμάται στα £27 δισ. ποσό που μεταφράζεται σε περισσότερα απο $35 δισ.

Οι προηγούμενες προσφορές ήταν $34 δισ. από την Comcast και $32,5 δισ. από τη Fox.

H Fox έχει ήδη 39% μερίδιο στον Sky. Η εταιρεία είχε αρχικά φτάσει σε συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2016 για την αγορά του υπόλοιπου τμήματος του Sky που δεν είχε. 

Ο πόλεμος των προσφορών έγινε πιο σύνθετος τον Ιούλιο, αφότου η Comcast απέσυρε την πρότασή της για αγορά assets ιδιοκτησίας 21st Century Fox, για τα οποία έκανε προσφορές απέναντι από τη Walt Disney. 

Τότε ανακοίνωσε ότι, αντ’ αυτού, θα επικεντρωθεί στην πρότασή της για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v