Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon δίνει αύξηση στον κατώτατο μισθό

Θα εφαρμοστεί τον επόμενο μήνα, ενώ από τις νέες αποδοχές θα ωφεληθούν περισσότεροι από 250.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών και εκείνων που εργάζονται με μερική απασχόληση.

Η Amazon δίνει αύξηση στον κατώτατο μισθό

Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό για όλους τους Αμερικανούς εργαζομένους της ανακοίνωσε η Amazon, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι αυξήσεις, που θα οδηγήσουν το ωρομίσθιο στα 15 δολάρια, θα εφαρμοστούν τον επόμενο μήνα.

Από το νέο κατώτατο μισθό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 250.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών και εκείνων που εργάζονται με μερική απασχόληση.

Όφελος θα δουν επίσης 100.000 εποχικοί εργαζόμενοι, ενώ όσοι ήδη παίρνουν $15 την ώρα θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους.

Ανοδικά όμως θα κινηθεί και ο μισθός όσων απασχολούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο ελάχιστος μισθός στο Λονδίνο θα αυξηθεί στις 10,50 βρετανικές λίρες ($13,60) ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει στις 9,50 στερλίνες, επηρεάζοντας περίπου 37.000 εργαζομένους.

O νέος μισθός της Amazon υπερβαίνει το αποκαλούμενο όριο του Λονδίνου -ύψους £10,20- που κάποιες βρετανικές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει.

Η εταιρεία-κολοσσός στο διαδικτυακό εμπόριο και ο CEO Jeff Bezos έχουν έρθει αντιμέτωποι με κριτική για τη μισθολογική ανισότητα.  

Τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μηνύσεις, με κατηγορίες ότι έχει χρησιμοποιήσει συμβασιούχους για να αποφύγει τις ρυθμίσεις και να μειώσει τα κόστη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Για το 2017, ο μέσος εργαζόμενος της Amazon κέρδισε ελαφρώς λιγότερα από $28.500. Ο Bezos κέρδισε $1,7 εκατ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας και άλλους μεγάλους εργοδότες να κάνουν το ίδιο», τόνισε ο Bezos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v