Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραχωρήσεις από Deutsche Telekom σε Ε.Ε. για το ντιλ με Tele2 NL

H Kομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα είχε στον ανταγωνισμό η συγχώνευση του τρίτου και του τέταρτου μεγαλύτερου παίχτη στην ολλανδική αγορά.

Παραχωρήσεις από Deutsche Telekom σε Ε.Ε. για το ντιλ με Tele2 NL

Η Deutsche Telekom θα προσφέρει τις επόμενες εβδομάδες παραχωρήσεις για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε στον ανταγωνισμό μια εξαγορά των ολλανδικών δραστηριοτήτων της σουηδικής Tele2, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Toν περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες για την προτεινόμενη συναλλαγή, προειδοποιώντας τις εταιρείες πως η συγχώνευση του τρίτου με τον τέταρτο μεγαλύτερο παίκτη στην ολλανδική αγορά θα οδηγούσε πιθανότατα σε αυξήσεις τιμών

Η Κομισιόν θα λάβει απόφαση για το ντιλ της Deutsche Telekom με την Tele2 NL ως τις 30 Νοεμβρίου, μια διορία που μπορεί να παραταθεί αν ο γερμανικός κολοσσός δεχθεί να κάνει παραχωρήσεις. 

Οι Deutsche Telekom και Tele2 αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, η σκληρή στάση της Κομισιόν υπογραμμίζει τη διστακτικότητα της να επιτρέψει συγχωνεύσεις ή εξαγορές που μειώνουν των αριθμό των παιχτών σε μια αγορά από τέσσερις σε τρεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v