Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Alphabet κλείνει την υπηρεσία Google + μετά από «κενό ασφαλείας»

Ένα πρόβλημα στο λογισμικό του κοινωνικού δικτύου έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές πιθανή πρόσβαση σε δεδομένα του προφίλ των χρηστών του Google + από το 2015 ως τον Μάρτιο του 2018.

H Alphabet κλείνει την υπηρεσία Google + μετά από «κενό ασφαλείας»

Η Google εξέθεσε προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών του κοινωνικού δικτύου Google + και επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα, εν μέρει γιατί φοβόταν τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη WSJ. 

Ένα πρόβλημα στο λογισμικό του κοινωνικού δικτύου έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές πιθανή πρόσβαση σε δεδομένα του προφίλ των χρηστών του Google + από το 2015 ως τον Μάρτιο του 2018, όταν εσωτερικοί ελεγκτές ανακάλυψαν και διόρθωσαν το πρόβλημα. 

H μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, υποχωρεί κατά 2,4% στα 1142,43 δολάρια. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι ενημερώθηκε για το σχέδιο να μην ενημερωθούν οι χρήστες, μετά την απόφαση που έλαβε εσωτερική επιτροπή. 

Μετά τη δημοσίευση του περιστατικού, η Alphabet ετοιμάζεται σύμφωνα με τη WSJ να ανακοινώσει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας που περιλαμβάνουν το οριστικό κλείσιμο του Google +.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v