Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Δικαστική νίκη της Aptoide κατά Google

Tοπικό δικαστήριο διέταξε τον τεχνολογικό κολοσσό να μην επιτρέπει στο Google Play Protect να απομακρύνει ανταγωνιστικές εφαρμογές της Aptoide από τα κινητά χρηστών χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Πορτογαλία: Δικαστική νίκη της Aptoide κατά Google

Η πορτογαλική Aptoide ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σημείωσε δικαστική νίκη κατά της Google, σε μια ιστορική σύμφωνα με το Reuters υπόθεση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τοπικό δικαστήριο διέταξε τον τεχνολογικό κολοσσό να μην επιτρέπει στο Google Play Protect να απομακρύνει ανταγωνιστικές εφαρμογές της Aptoide από τα κινητά χρηστών χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

«Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση ενός δικαστηρίου χώρας της Ε.Ε. που αποφασίζει να εφαρμοσθεί διαχωρισμός του Android και των υπηρεσιών» αναφέρει στην ανακοίνωση η πορτογαλική εταιρεία. «Πιστεύουμε ότι η απόφαση μπορεί να ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες έχει ανταγωνισμό η Google» επισημαίνεται.

Η Aptoide, η οποία έχει 250 εκατομμύρια χρήστες, 6 δισεκατομμύρια downloads και ένα από τα κορυφαία καταστήματα εφαρμογών στον κόσμο, είχε υποβάλλει επίσημη ένσταση στις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο.

«Για εμάς, αυτή είναι μια αποφασιστική νίκη. Η Google ήταν ένας αδυσώπητος ανταγωνιστής, ο οποίος καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στο λειτουργικό σύστημα Android για να εξαφανίσει τους ανταγωνιστές στο App Store. H απόφαση αυτή είναι ένα σήμα για τα start up σε όλο τον κόσμο: αν έχει το δίκιο με το μέρος σας μη φοβάστε να αμφισβητήσετε τη Google» τόνισε ο Paulo Trezentos, CEO της Aptoide.

Tο πορτογαλικό start up διαμήνυσε ακόμα ότι θα καταθέσει νέα μήνυση κατά της Google διεκδικώντας αποζημίωση.

Η Google δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v