Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Ξεκινά γεωτρήσεις ανοικτά της Αττάλειας το Fatih

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, οι εργασίες της πρώτης γεώτρησης θα διαρκέσουν 150 ημέρες, ενώ στόχος είναι να ανοίγονται δυο γεωτρήσεις ετησίως.

Τουρκία: Ξεκινά γεωτρήσεις ανοικτά της Αττάλειας το Fatih

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο, και συγκεκριμένα 100 χλμ ανοικτά των ακτών της Αττάλειας,  το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Fatih, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Fatih Donmez, μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφερε, οι εργασίες της πρώτης γεώτρησης θα διαρκέσουν 150 ημέρες, ενώ στόχος είναι να ανοίγονται δυο γεωτρήσεις ετησίως.

Γνωστοποίησε επίσης πως η Τουρκία βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά και άλλου πλωτού γεωτρύπανου.

«Το πλοίο θα πραγματοποιήσει εργασίες γεώτρησης στη Μεσόγειο. Θεού θέλοντος, θα προσθέσουμε ένα ακόμα γεωτρύπανο στον στόλο μας», είχε δηλώσει χθες ο υπουργός στο περιθώριο του 8ου Ενεργειακού Συνεδρίου στην Αττάλεια, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως το Fatih θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του υπό την προστασία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο