Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Die Zeit: Παραιτείται από την προεδρία του CSU ο Ζεεχόφερ

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, θα υποβάλλει την παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, αλλά θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών. Η επιρροή από την απόφαση της Μέρκελ.

Die Zeit: Παραιτείται από την προεδρία του CSU ο Ζεεχόφερ

O επικεφαλής της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ θα υποβάλλει την παραίτηση του τις επόμενες ημέρες από τη θέση αυτή, αλλά θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα και μεταδίδει το Reuters, η απόφαση της Καγκελαρίου να αποσυρθεί από την προεδρία του CDU και να μην είναι ξανά υποψήφια στο συνέδριο του Δεκεμβρίου έχει επηρεάσει την απόφαση του, όσον αφορά την παραίτηση του από την προεδρία του CSU - μία κίνηση για την οποία δέχεται ωστόσο πιέσεις εδώ και μήνες να την κάνει.

Στις 29 Οκτωβρίου, η Άγγελα Μέρκελ είχε ανακοινώσει ότι αυτή είναι η τελευταία της θητεία ως Καγκελαρίου και ως βουλευτής. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια πρόεδρος του CDU, τον Δεκέμβριο, ανέφερε σε ομιλία της, βάζοντας έτσι τέλος σε μία περίοδο κυριαρχίας στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή που κράτησε 13 χρόνια. Όπως τόνισε δεν θα είναι ούτε υποψήφια βουλευτής.

«Δεν θα αναζητήσω οποιαδήποτε πολιτική θέση, αφότου ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία το 2021», σημείωσε σε ομιλία της, προσθέτοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια καγκελάριος ακόμη και αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν το 2021.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε “business as usual” μετά τις εκλογές στην Έσση, τη Βαυαρία και τις κυβερνητικές διαφωνίες», είχε δηλώσει η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι οι εκλογές στα δύο κρατίδια πρέπει να λειτουργήσουν ως σημείο καμπής για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το CDU της Μέρκελ, το CSU του Ζεεχόφερ και οι Σοσιαλδημοκράτες αποτελούν τον ομοσπονδιακό κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v