Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πιέσεις για αποκλεισμό της Κίνας από τo δίκτυο 5G

Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών της Γερμανίας πιέζουν να μην επιτραπεί σε κινεζικές εταιρείας να κατασκευάσουν υποδομές για δίκτυο 5G στη χώρα.

Γερμανία: Πιέσεις για αποκλεισμό της Κίνας από τo δίκτυο 5G

Υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει τον αποκλεισμό κινεζικών εταιρειών όπως η Huawei από την κατασκευή υποδομών για δίκτυο 5G στη χώρα, εν μέσω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η Γερμανία αναμένεται να ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την τεχνολογία 5G στις αρχές του 2019. Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν σε κινεζικές εταιρείες να κατασκευάσουν δίκτυο 5G.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πιέσεις θα αποφέρουν καρπούς.

«Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες. Αν ήταν στο χέρι μου θα κάναμε αυτό που κάνουν και οι Αυστραλοί» ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές κινήσεις για τον αποκλεισμό της Κίνας έχουν αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών, οι οποίοι έχουν συνομιλήσει με ομολόγους τους στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και μοιράζονται τον προβληματισμούς τους.

Πιέζουν για έναν πιο σοβαρό διάλογο για το δίκτυο 5G πριν ξεκινήσει η διαδικασία των διαγωνισμών, κάτι που ίσως οδηγήσει σε καθυστερήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v