Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός το Νοέμβριο

Η δομική μέτρηση, που εξαιρεί τους ευμετάβλητους τομείς της ενέργειας και της διατροφής, αναμένεται στο 1,1% έναντι πρόβλεψης για 1,3% και ενώ τον περασμένο μήνα ήταν 1,2%. Αμετάβλητη η ανεργία στο 8,1%.

Ευρωζώνη: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός το Νοέμβριο

Στο 2% αναμένεται να διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Νοέμβριο, σημειώνοντας πτώση από το 2,2% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Η ανάγνωση είναι σε συμφωνία με τις προβλέψεις δημοσκόπησης του Reuters.

Τον Οκτώβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, είχε ενισχυθεί κατά 2,2% σε ετήσια βάση και κατά 0,2% σε μηνιαία. Ηταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2012.

Η ενέργεια αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση το Νοέμβριο, κατά 9,1% από 10,7% τον Οκτώβριο. Ακολουθούν τα είδη διατροφής, το αλκοόλ και ο καπνός.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τους ευμετάβλητους τομείς της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων ειδών διατροφής, ενώ παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αποφάσεις πολιτικής της, αναμένεται το Νοέμβριο στο 1,1% έναντι πρόβλεψης για 1,3% και ενώ τον περασμένο μήνα ήταν 1,2%.

Ακόμη μία πιο δομική μέτρηση του πληθωρισμού που συχνά παρακολουθείται από τους οικονομολόγους και η οποία εξαιρεί όλα τα είδη διατροφής, την ενέργεια, το αλκοόλ και τον καπνό, επίσης υποχώρησε στο 1%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα παρέμενε σταθερή στο 1,1%.

Η ανεργία στα μέλη της ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητη στο 8,1% του Σεπτεμβρίου -σε χαμηλό δεκαετίας- ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v