Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Απαγορεύει πωλήσεις παλιότερων μοντέλων iPhone

Κινεζικό δικαστήριο διέταξε την Apple να σταματήσει την πώληση παλιότερων μοντέλων iPhone, κρίνοντας ότι παραβίασε πατέντες της Qualcomm. Πτώση 2% για τη μετοχή της Apple.

Κίνα: Απαγορεύει πωλήσεις παλιότερων μοντέλων iPhone

Δικαστήριο στην Κίνα διέταξε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Apple, δικαιώνοντας την Qualcomm.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το δικαστήριο απαγορεύει την εισαγωγή και πώληση παλιότερων μοντέλων iPhone στην Κίνα, καθώς έκρινε ότι παραβιάζουν πατέντες της κινεζικής εταιρείας. 

«Η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορεύσει τα προϊόντα μας είναι μια ακόμα απεγνωσμένη κίνηση από την εταιρεία, οι παράνομες πρακτικές της οποίας βρίσκονται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο» ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της.

«Όλα τα μοντέλα iPhone παραμένουν διαθέσιμα για τους πελάτες μας στην Κίνα» προσθέτει η Apple, λέγοντας ότι θα διεκδικήσει όλες τις νομικές επιλογές που έχει στη διάθεσή της.

Σε ανακοίνωσή της η Qualcomm τόνισε: «Εκτιμούμε βαθύτατα τις σχέσεις μας με τους πελάτες, καταφεύγοντας σπανίως στα δικαστήρια για βοήθεια, αλλά έχουμε ταυτόχρονα ακράδαντη πίστη στην ανάγκη να προστατεύσουμε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Η μετοχή της Apple καταγράφει απώλειες 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v