Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με update στο λογισμικό απαντάει η Apple στην Qualcomm

Πριν από δύο εβδομάδες, δικαστήριο στην Κίνα εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση που απαγορεύει εισαγωγές και πωλήσεις επτά μοντέλων iPhone, από το iPhone 6 του 2015 μέχρι το περσινό iPhone X. Αιτία ήταν δύο πατέντες της Qualcomm.

Με update στο λογισμικό απαντάει η Apple στην Qualcomm

Προσπάθεια να λύσει το θέμα της απαγόρευσης πωλήσεων συγκεκριμένων iPhones στην Κίνα κάνει η Apple, κάνοντας update στους χρήστες της περιοχής. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της νομικής μάχης με την Qualcomm για φερόμενη παραβίαση πατέντας.

Πριν από δύο εβδομάδες, δικαστήριο στην Κίνα εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση που απαγορεύει εισαγωγές και πωλήσεις επτά μοντέλων iPhone, από το iPhone 6 του 2015 μέχρι το περσινό iPhone X.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα smartphones είχαν παραβιάσει δύο πατέντες της Qualcomm, που σχετίζονται με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών στην οθόνη αφής.

Την Παρασκευή, η Apple τόνισε ότι το update στο λειτουργικό θα δώσει λύση. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δώσουμε ένα update στο λογισμικό των iPhones, αντιμετωπίζοντας το θέμα με τις δύο πατέντες της περίπτωσης».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μεγάλη νίκη για την Qualcomm, η οποία επιμένει ότι δεν έχει σημασία το λειτουργικό που χρησιμοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v