Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα συμβόλαια 5G για τη Huawei παρά τις ανησυχίες ασφαλείας

Λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της οικονομικής της διευθύντριας, η εταιρεία ανακοίνωσε μικρή αύξηση στα συμβόλαια που έχει κλείσει. Πάνω από $100 δισ. έσοδα αναμένει φέτος, καταγράφοντας 8,7% άνοδο από πέρυσι.

Ανοδικά τα συμβόλαια 5G για τη Huawei παρά τις ανησυχίες ασφαλείας

Η Huawei Technologies ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 25 εμπορικά συμβόλαια για 5G, ελαφρώς υψηλότερα από τα 22 που είχε δημοσιεύσει το Νοέμβριο.

H εταιρεία έχει κάνει αποστολές περισσότερων από 10.000 σταθμών βάσης για επικοινωνίες πέμπτης γενιάς, όπως είπε ο πρόεδρος της Ken Hu στους δημοσιογράφους, από τα κεντρικά γραφεία στη Σενζέν. Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν.

Όπως θυμίζει το Reuters, η συνέντευξη Τύπου ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας στον Καναδά, μετά από αίτημα των ΗΠΑ. Η Meng Wanzhou αναμένει την πιθανή έκδοση της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι η Huawei αναμένει φέτος έσοδα άνω των $100 δισ. καταγράφοντας 8,7% άνοδο από πέρυσι. Η εταιρεία, που πέρυσι είχε έσοδα 93 δισ. δολαρίων, βρίσκεται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών της Δύσης αναφορικά με τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι ίσως την χρησιμοποιεί το Πεκίνο για κατασκοπεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v