Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για χάκερς έριξαν 7% τη μετοχή του Twitter

Δύο ασυνήθιστα περιστατικά κατέγραψε το κοινωνικό δίκτυο. Υποπτη κίνηση σε φόρουμ υποστήριξης πελατών από IP διευθύνσεις Κίνας και Σαουδικής Αραβίας και επίθεση μέσω tweets και memes σε εταιρεία κατασκευής λογισμικού ασφαλείας.

Οι ανησυχίες για χάκερς έριξαν 7% τη μετοχή του Twitter

Βουτιά 7% σημείωσαν οι μετοχές του Twitter τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για κυβερνοεπιθέσεις και διαρροές δεδομένων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κοινωνικό δίκτυο ερευνά ασυνήθιστη κίνηση που μπορεί να προήλθε από χάκερς οι οποίοι στηρίζονται σε κρατική χρηματοδότηση.

Ένα δεύτερο ασυνήθιστο ζήτημα, το οποίο δεν δείχνει να σχετίζεται με το προηγούμενο, ήταν ότι μία επιχείρηση ασφαλείας ενημέρωσε πως χάκερς χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να προσπαθήσουν να κλέψουν δεδομένα χρηστών.

Το Twitter ενημέρωσε μέσω μπλογκ ότι ανακάλυψε ύποπτη κίνηση σε φόρουμ υποστήριξης πελατών ενώ ερευνά και ιό που εξέθεσε δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών χωρών σε τηλέφωνα που έχουν οι χρήστες και λεπτομέρειες σε κλειδωμένους λογαριασμούς. Ο ιός αντιμετωπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Το κοινωνικό δίκτυο παρατήρησε επίσης ότι μεγάλος όγκος κίνησης προς την ιστοσελίδα υποστήριξης πελατών προήλθε από μεμονωμένες διαδικτυακές διευθύνσεις ΙΡ στην Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

«Ενώ δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πρόθεση ή τη συνεισφορά συγκεκριμένων διευθύνσεων, είναι πιθανό ότι κάποιες από αυτές ίσως έχουν δεσμούς με κρατικά χορηγούμενους φορείς», αναφέρεται στο μπλογκ.

Η κινεζική κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο χάκινγκ ή όποιες άλλες μορφές κυβερνοεπιθέσεων και σημειώνει ότι είναι αφοσιωμένη στην καταστολή τέτοιων συμπεριφορών.

Οσον αφορά το δεύτερο περιστατικό, η εταιρεία κατασκευής λογισμικού ασφαλείας Trend Micro ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα μέσω δύο tweets που έστειλαν.

Οι χάκερς έκρυψαν στα tweets memes που μυστικά έδιναν εντολές στα μηχανήματα για να στέλνουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των user names, φωτογραφιών και άλλου περιεχομένου, σημείωσε η Trend Micro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v