Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απειλή για το ηλεκτρικό δίκτυο από τα φωτοβολταϊκά της Huawei

Αμερικανοί βουλευτές εκφράζουν φόβους ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χακάρεται, έτσι ώστε να επιτρέπεται σε κάποιον τρίτο να επιβραδύνει ή ακόμη και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΗΠΑ: Απειλή για το ηλεκτρικό δίκτυο από τα φωτοβολταϊκά της Huawei

Oι πωλήσεις φωτοβολταϊκών πάνελ της κινεζικής εταιρείας Huawei στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν ολόκληρο το αμερικανικό ηλεκτρικό δίκτυο, προειδοποιούν τα μέλη του Κογκρέσου. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών πολιτικών και της κινεζικής εταιρείας.

Και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αναφέρει ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χακάρεται, έτσι ώστε να επιτρέπεται σε κάποιον τρίτο να επιβραδύνει ή ακόμη και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, οι προειδοποιήσεις τους έρχονται έξι μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei, Meng Wanzhou.

Ο Tom Marino, Δημοκρατικός αντιπρόσωπος από την Πενσιλβάνια, έγραψε επιστολή για το θέμα. Ο Bob Latta, Ρεπουμπλικανός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα, ενώ ο Jerry McNerney, Δημοκρατικός αντιπρόσωπος από την Καλιφόρνια, έκανε δηλώσεις.

Οι κινήσεις τους εντείνουν τη διαμάχη με τη Huawei, την οποία πολλά μέλη του Κογκρέσου θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιείται από την κινεζική κυβέρνηση για κατασκοπεία ή κυβερνοεπιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v