Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση από χάκερς κατά πολιτικών κομμάτων στην Αυστραλία

Η αποκάλυψη έρχεται μόλις δέκα ημέρες αφότου το κοινοβούλιο της χώρας ενημέρωσε ότι τα δίκτυα των υπολογιστών του δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, οδηγώντας την κυβέρνηση να ερευνήσει και να δώσει ώθηση στη διαδικτυακή ασφάλεια.

Επίθεση από χάκερς κατά πολιτικών κομμάτων στην Αυστραλία

Επίθεση από χάκερς δέχθηκαν τα βασικά πολιτικά κόμματα της Αυστραλίας λίγους μήνες πριν από τις εκλογές της χώρας, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αποκάλυψη έρχεται μόλις δέκα ημέρες αφότου το κοινοβούλιο της χώρας ενημέρωσε ότι τα δίκτυα των υπολογιστών του δέχθηκαν επίθεση, οδηγώντας την κυβέρνηση να ερευνήσει και να δώσει ώθηση στην κυβερνοασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν προβεί σε αποφασιστικές κινήσεις για να αντιμετωπίσουν τους χάκερς, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στις επερχόμενες εκλογές και πως θα ενισχύσει τα μέτρα της.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα προκηρύξει εκλογές μάλλον τον Μάιο, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις παρόμοιες με αυτές των αμερικανικών εκλογών του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v