Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Νέα εργαλεία για τη διαφάνεια των πολιτικών διαφημίσεων

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα μπορούν να δουν ποιος πληρώνει τις διαφημίσεις, καθώς και λεπτομέρειες για τη χρέωση και τους δημογραφικούς στόχους τους. Οσοι θέλουν να δημοσιεύσουν διαφημίσεις θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία πιστοποίησης.

Twitter: Νέα εργαλεία για τη διαφάνεια των πολιτικών διαφημίσεων

Εργαλεία που θα διευκολύνουν τους ψηφοφόρους να εντοπίσουν πολιτικές διαφημίσεις που αφορούν τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου παρουσίασε το Twitter την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών θα εφαρμοστεί και στην Ινδία και την Αυστραλία, καθώς και οι δύο χώρες οδεύουν προς τις κάλπες.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δει ποιος πληρώνει τις διαφημίσεις καθώς και λεπτομέρειες για τη χρέωση και τους δημογραφικούς στόχους τους. 

Οσοι θέλουν να δημοσιεύσουν διαφημίσεις θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία πιστοποίησης. Αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί από τις 11 Μαρτίου.

Το Facebook και το Twitter βρίσκονται υπό πίεση το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά τη διαχείριση ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v