Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κατώτατος μισθώς θα πρέπει να θεσμοθετηθεί για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάλογα όμως με την απόδοση της οικονομίας και το κόστος ζωής.

Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής

Τη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ως αρχή του κράτους πρόνοιας σε όλα τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά ανάλογα με την απόδοση της εθνικής οικονομίας και το κόστος ζωής, ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε εκδήλωση του κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Κάθε εργασία αξίζει έναν δίκαιο μισθό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω μια νέα προσέγγιση όσον αφορά τους κατώτατους μισθούς», τόνισε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει μια βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου: «Σε είκοσι χρόνια, καμία χώρα της ΕΕ δεν θα είναι μέλος της ομάδας G7». Και όποιος θέλει να καταργήσει την Ευρώπη, θα πρέπει να επισκεφθεί τα στρατιωτικά νεκροταφεία, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν δίστασε να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Δεν υπάρχει κάτι το κοινό μεταξύ του κ. Όρμπαν και εμού. Η θέση του δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ», τόνισε ο Γιούνκερ και κάλεσε τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ να εξετάσει αν χρειάζεται τις ψήφους του Όρμπαν. «Υπάρχουν φωνές που απλά δεν θέλουν» πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι θεωρεί το Brexit ως «την πιο τραγική μεταπολεμική απόφαση στην Ευρώπη» μετά το 1945.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v