Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Κλείνει καταστήματα λόγω διαδικτύου

Η τουριστική εταιρεία θα κλείσει 21 καταστήματά της, καθώς οι πελάτες της επιλέγουν να κλείνουν τις διακοπές τους μέσω της ιστοσελίδας της. Η μετοχή της υποχωρεί 3,7%, σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Thomas Cook: Κλείνει καταστήματα λόγω διαδικτύου

Την περικοπή 300 θέσεων εργασίας εξετάζει η Thomas Cook, σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της ταξιδιωτικής επιχείρησης, που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ανακοίνωση έρχεται μόλις έναν μήνα αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει «στρατηγική αναθεώρηση» της αεροπορικής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της δυνητικής πώλησης, μετά από δύο προειδοποιήσεις κερδών την περασμένη χρονιά.

Η επιχείρηση σημείωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει 21 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Guildford, Stevanage και Colchester, τα οποία θα οδηγήσουν σε 102 απολύσεις. Άλλες 218 θέσεις εργασίας που βασίζονται σε καταστήματα εξετάζονται επίσης για περικοπή.

Σύμφωνα με τον Will Waggott, πρώην CEO της Tui που πήγε στην Thomas Cook τον περασμένο μήνα, η ανακοίνωση της Παρασκευής αντανακλά τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου.

Την περασμένη χρονιά, το 64% των πακέτων που παρείχε η Thomas Cook κλείστηκε μέσω της ιστοσελίδας της.

Η μετοχή της υποχωρεί 3,7%, σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v