Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τhomas Cook: Ενημέρωσε για δυνητική υπέρβαση ορίων δανεισμού

Ο όμιλος σημείωσε την Παρασκευή ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει ενημερωθεί από εξωτερικούς συμβούλους πως σύμφωνα με τη σημερινή ερμηνεία των ορίων δανεισμού της, μπορεί να τους έχει «ακούσια υπερβεί».

Τhomas Cook: Ενημέρωσε για δυνητική υπέρβαση ορίων δανεισμού

H Τhomas Cook ενημέρωσε τους μετόχους της ότι ενδέχεται να έχει ξεπεράσει τα όρια δανεισμού της. Όπως σημειώνουν οι Financial Times, πρόκειται για ακόμη μία αναταραχή στην ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης λόγω των αλλαγών στις συνήθειες των καταναλωτών.

Ο όμιλος σημείωσε την Παρασκευή ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει ενημερωθεί από εξωτερικούς συμβούλους, ότι σύμφωνα με τη σημερινή ερμηνεία των ορίων δανεισμού της, μπορεί να τους έχει «ακούσια υπερβεί».

Οι εξωτερικοί σύμβουλοι έθεσαν το θέμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναθεώρησης της αεροπορικής εταιρείας της Thomas Cook, η οποία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς η εταιρεία δίνει «μάχη» για να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα του Brexit και την αδυναμία της στην εγχώρια αγορά.

Το ζήτημα έγκειται τώρα στο πώς ερμηνεύονται οι κανόνες δανεισμού και κατά πόσο λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές μεταβολές του καθαρού χρέους της εταιρείας κατά τη διάρκεια του έτους.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v