Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Υποβάθμιση σε «σκουπίδια» από S&P και Fitch

Oι μετοχές της έχουν βυθιστεί 75% τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω σκληρού επιχειρηματικού κλίματος για την ευρωπαϊκή βιομηχανία τουρισμού. Τι σημειώνουν οι δύο οίκοι αξιολόγησης. Και η ανταγωνίστρια TUI αναμένει πτώση στα κέρδη.

Thomas Cook: Υποβάθμιση σε «σκουπίδια» από S&P και Fitch

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Thomas Cook στο trading της Πέμπτης, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της ταξιδιωτικής εταιρείας σε επίπεδο που υποδηλώνει ότι η αθέτηση πληρωμών είναι πιθανή.

Οι S&P και Fitch προειδοποιούν όσον αφορά τη δυνατότητα του Ομίλου να πληρώσει το χρέος του και τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει η επιχείρηση, σε περίπτωση που δεν πουλήσει την αεροπορική της εταιρεία, όπως προγραμματίζει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της έφτασε να χάνει 10% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και να διαμορφώνεται στις £11, πριν ανακάμψει ελαφρώς με πτώση κατά 6,3% στις £11,45.

Οι δύο οίκοι αξιολόγησης περιέκοψαν την αξιολόγησή τους, σε επίπεδο «σκουπιδιών», επικαλούμενες μεταξύ άλλων και τα υψηλά επίπεδα χρέους.

Τα κέρδη ίσως συνεχίσουν να υποχωρούν και το χρέος της εταιρείας θα μπορούσε να αυξηθεί σε «μη βιώσιμο» επίπεδο, σημειώνουν οι αναλυτές της S&P, τοποθετώντας την εταιρεία στο CCC+. Στο ίδιο επίπεδο την τοποθετεί και η Fitch.

Oι μετοχές της έχουν βυθιστεί 75% τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω σκληρού επιχειρηματικού κλίματος για την ευρωπαϊκή βιομηχανία τουρισμού. Και η ανταγωνίστρια TUI αναμένει πτώση στα κέρδη

Στο $1,86 δισ. διευρύνθηκε η ζημία το α' εξάμηνο

Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για την αεροπορική της επιχείρηση και ότι η απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019 είχε διευρυνθεί.

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός σημείωσε ότι για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, οι απώλειες προ φόρων ήταν 1,45 δισ. στερλίνες ($1,86 δισ.), σε σύγκριση με τη ζημία ύψους £303 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το MarketWatch, τα έσοδα για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν £3,02 δισ. σε σύγκριση με τα £3,22 δισ. πέρυσι. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2019 έχει κατά 57% πουληθεί και είναι σε ευθυγράμμιση με την περσινή χρονιά.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων το δεύτερο εξάμηνο θα είναι λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Thomas Cook σημείωσε ότι η αβεβαιότητα των καταναλωτών από παράγοντες όπως το Brexit προκαλεί ανταγωνιστική πίεση, που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να ξοδέψει περισσότερα σε προωθητικές δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v