Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ο υπουργός Περιβάλλοντος στην κούρσα διαδοχής της Μέι

Ο Μάικλ Γκόουβ πιστεύει πως είναι έτοιμος να ενώσει το Συντηρητικό και το Ενωτικό Κόμμα, έτοιμος να υλοποιήσει το «διαζύγιο» και έτοιμος να ηγηθεί αυτής της σπουδαίας χώρας. Και ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Και ο υπουργός Περιβάλλοντος στην κούρσα διαδοχής της Μέι

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπέρμαχος του Brexit, Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε την Κυριακή ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση της Τερέζα Μέι, καθώς η Βρετανίδα Πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή της.

Σύμφωνα με το Sky News και το Reuters, ο υπουργός δήλωσε:«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαι υποψήφιος για πρωθυπουργός της χώρας».

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως είναι έτοιμος να ενώσει το Συντηρητικό και το Ενωτικό Κόμμα, έτοιμος να υλοποιήσει το Brexit και έτοιμος να ηγηθεί αυτής της σπουδαίας χώρας.

Ο Ράαμπ θα διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία των Συντηρητικών

Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο πρώην υπουργός Brexit, ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Ράαμπ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Mail on Sunday, δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για μια πιο δίκαιη συμφωνία για το Brexit.

«Για να επιτύχουμε το Brexit θα χρειαστεί συγκέντρωση, πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Ως πρώην νομικός σύμβουλος του Φόρεϊν Όφις και υπουργός Brexit, έχω την εμπειρία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Brexit, με συμφωνία ή χωρίς

H Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Ντομινίκ Ράαμπ.

Οπως σημείωσε στο BBC, για να θεωρηθείς αξιόπιστος στις Βρυξέλλες πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αποχωρήσεις από μια διαπραγμάτευση.

Τόνισε πάντως ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ με συμφωνία αλλά δεν επιθυμεί καθυστέρηση της προγραμματισμένης ημερομηνίας εξόδου, δηλαδή της 31ης Οκτωβρίου. Υπογράμμισε εξάλλου ότι κατά την γνώμη του, αν τελικά υπάρξει έξοδος χωρίς συμφωνία, η Βρετανία θα υποχρεωθεί νομικά να καταβάλει περίπου 14 δισ στερλίνες, από το κόστος του "διαζυγίου" που ανέρχεται σε 39 δισ.

Από την πλευρά του μιλώντας και εκείνος στο BBC, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον διάδοχο της Τερέζα Μέι να παρακάμψει την βούληση του κοινοβουλίου και να επιδιώξει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Πολλοί υποψήφιοι για την θέση της Μέι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία. Το κοινοβούλιο έχει επανειλημμένως καταψηφίσει αυτή την εκδοχή και ο Χάμοντ εκτίμησε ότι δεν οδεύει η χώρα προς την κατεύθυνση της μη συμφωνίας.

Ο Χάμοντ πρόσθεσε μάλιστα ότι το κοινοβούλιο θα ήταν "σφόδρα αντίθετο" σε μια έξοδο χωρίς συμφωνία και ότι ο ίδιος δεν θα στήριζε μια τέτοια εκδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v