Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών η έκδοση οικοδομικών αδειών τον Ιούνιο

Οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν καθοδικά κατά 0,9%, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,253 εκατ. Οι άδειες ανοικοδόμησης έκαναν βουτιά 6,1%, φτάνοντας στις 1,220 εκατ., που ήταν και το πιο χαμηλό σημείο από τον Μάιο του 2017.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών η έκδοση οικοδομικών αδειών τον Ιούνιο

Υποχώρησε η κατασκευή κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι οικοδομικές άδειες διολίσθησαν σε χαμηλό δύο ετών, υποδηλώνοντας ότι η αγορά κατοικίας συνεχίζει να «δίνει μάχη» παρά τα πιο χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν καθοδικά κατά 0,9%, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,253 εκατ. μονάδων, τον περασμένο μήνα, καθώς η ανάκαμψη των μονοκατοικιών αντισταθμίστηκε από την πτώση των πολυκατοικιών, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση των ενάρξεων, στις 1,261 εκατ. κατοικίες τον Ιούνιο.

Η κατασκευή μονοκατοικιών που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αυξήθηκε 3,5%, στο μέγεθος των 847.000 τον Ιούνιο.

Οι άδειες ανοικοδόμησης έκαναν βουτιά 6,1%, φτάνοντας στις 1,220 εκατ. τον Ιούνιο, που ήταν και το πιο χαμηλό σημείο από τον Μάιο του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v