Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VMRO: Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές

Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, δήλωσε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόβσκι.

VMRO: Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βόρεια Μακεδονία και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόβσκι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών εάν αναλάβει την εξουσία.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Μιτσκόβσκι υποστήριξε ότι «η Συμφωνία παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» και είναι επιζήμια για τα Σκόπια. «Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών (σ.σ. 12/4/2019). Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, αντιθέτως μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις. […] Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία. Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην 'βορειοποίηση' και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του 'μακεδονισμού' στην Μακεδονία» αναφέρει ο Μιτσκόβσκι στην 'Politika', προσπαθώντας να εξηγήσει τις απόψεις του για την συμφωνία των Πρεσπών.

Για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2020, εκτιμά ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει, ενώ την διακυβέρνηση Ζάεφ την χαρακτηρίζει «τριετία του μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v