Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Οι τουρκικοί S-400 θα είναι ετοιμοπόλεμοι πριν από την άνοιξη

Ολα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, σημειώνει η ρωσική πλευρά, για τις συστοιχίες πυραύλων που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία.

Ρωσία: Οι τουρκικοί S-400 θα είναι ετοιμοπόλεμοι πριν από την άνοιξη

Οι συστοιχίες πυραύλων S-400 που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία από την Ρωσία θα είναι επιχειρησιακές και “ετοιμοπόλεμες” πριν από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

“[Η Ρωσία] συνεχίζει την παράδοση των πυραυλικών συστοιχιών των S-400. Θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών στο τέλος του 2019. Την άνοιξη, οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα,” είπε ο Σουγκάεφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, η Ρωσία προετοιμάζεται να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Τουρκία για την ανάπτυξη ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, όπως πρόσθεσε ο Σουγκάεφ.

“[Η Ρωσία έχει] πολλά να προσφέρει στους Τούρκους συνεργάτες μας σε αυτό το [στρατιωτικό-τεχνικό] επίπεδο κι αναφορικά με την ανάπτυξη διαφορετικών συστημάτων. Αυτοί επίσης, έχουν μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά,” είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v