Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Δασμοί σε χάλυβα, αλουμίνιο από Βραζιλία-Αργεντινή

«Πιο χαμηλά επιτόκια, Fed!», τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: «H κεντρική τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάρι;o μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους».

Τραμπ: Δασμοί σε χάλυβα, αλουμίνιο από Βραζιλία-Αργεντινή

Eπαναφέρει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Twitter.

«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες», τονίζει.

 

Στο άκουσμα της είδησης το νόμισμα της Βραζιλίας, το ρεάλ υποχωρεί 0,5%, στα 4,25 ρεάλ ανά δολάριο.

«H Aμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάρι;o μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους. Αυτό δυσκολεύει πολύ τους βιοτέχνες και τους αγρότες μας όσον αφορά την εξαγωγή των προϊόντων τους. Πιο χαμηλά επιτόκια και χαλάρωση, Fed!».

 

Και συνεχίζει, συμπεριλαμβάνοντας και την Κίνα στις δημοσιεύσεις του: 

«Οι αμερικανικές αγορές καταγράφουν άνοδο 21% από την ανακοίνωση των δασμών στις 3/1/2018 -και οι ΗΠΑ λαμβάνουν τεράστια ποσά χρήματος (και δίνουν κάποια στους αγρότες μας, που έχουν στοχοποιηθεί από την Κίνα!)».

 

Μπολσονάρου: Μπορεί να συζητήσω το θέμα των δασμών με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ίσως συζητήσει απευθείας με τον Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα των δασμών, αφότου ο τελευταίος ενημέρωσε ότι επιβάλλει εκ νέου φόρους σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη χώρα του και την Αργεντινή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει εκφράσει στο παρελθόν τον θαυμασμό του για τον Τραμπ και έχει αναζητήσει πιο στενούς δεσμούς με τον Αμερικανό πρόεδρο, ανέφερε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Paulo Guedes.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v