Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταγές σε όλους τους Αμερικανούς θέλει να μοιράσει ο Τραμπ

Πακέτο τόνωσης $850 δισ. για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος. Περιλαμβάνει παράταση της διορίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Χορήγηση ως και $60 δισ. στις αεροπορικές.

Επιταγές σε όλους τους Αμερικανούς θέλει να μοιράσει ο Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να δώσει επιταγές στους Αμερικανούς πολίτες εντός δύο εβδομάδων στο πλαίσιο πακέτου τόνωσης για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν την Τρίτη.

Πρόκειται για μια στροφή του Λευκού Οίκου προς πιο επιθετικά οικονομικά μέτρα, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ. 

«Θα είναι μεγάλο, και θα είναι τολμηρό» τόνισε σε δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ την Τρίτη, αναφερόμενος στο σχέδιο του Λευκού Οίκου. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αναμένεται να διεκδικήσει την Τρίτη από το Κογκρέσο την έγκριση του πακέτου τόνωσης που έχει σχεδιάσει η αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg θα ανέρχεται στα $850 δισ.

Πηγές του Bloomberg υποστήριξαν ότι ο κ. Μνούτσιν βρίσκεται σε συζητήσεις για να συνδυάσει τη δημοσιονομική τόνωση με το πακέτο μέτρων οικονομικής ανακούφισης που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σαββατοκύριακο.

Ένα νέο νομοσχέδιο θα έπρεπε να λάβει εκ νέου την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων προτού σταλεί στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για υπογραφή.

Ο κ. Μνούτσιν δήλωσε στους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα, σημείωσε μία από τις πηγές.

Η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα $400 δισ. που αφορούν την εκτελεστική εξουσία, μεταξύ των οποίων και η παράταση της διορίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αεροπορικές ζήτησαν τη Δευτέρα από την κυβέρνηση οικονομική στήριξη ως $60 δισ.

Σύμφωνα με πηγή του Βloomberg η πρόταση των $850 δισ. του Μνούτσιν μπορεί να περιλαμβάνει πόρους για στήριξη των αεροπορικών, κυρίως μέσω της έγκρισης δανείων.

Ο Λευκός Οίκος και τα δύο νομοθετικά σώματα συμφωνούν ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Στην αρχή του περασμένου μήνα, το Κογκρέσο ενέκρινε $8,3 δισ. βοήθεια προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τη διενέργεια τεστ, την αγορά εμβολίων και για θεραπείες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v