Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς ενιαία αγορά, γερμανικές και ολλανδικές βιομηχανίες θα πεθάνουν!

«Η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να διατηρηθεί, εάν σώσουμε μόνο μία ή δύο βιομηχανίες ενός ή δύο κρατών-μελών. Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και για εμάς, αυτή η βάρκα είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε ο επίτροπος.

Χωρίς ενιαία αγορά, γερμανικές και ολλανδικές βιομηχανίες θα πεθάνουν!

Η Γερμανία πραγματοποιεί το 50% των εξαγωγών της χάρη στην ενιαία αγορά της ΕΕ, άρα χωρίς ενιαία αγορά δεν θα υπήρχε γερμανική βιομηχανία, δήλωσε ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Τιερί Μπρετόν. «Για την Ολλανδία, το ποσοστό ξεπερνά το 60%, άρα χωρίς την ενιαία αγορά, η βιομηχανία της θα πεθάνει», δήλωσε σε κοινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega και στην πορτογαλική Expresso, όπως μεταδίδει το Euractiv.com.

«Η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να διατηρηθεί εάν σώσουμε μόνο μία ή δυο βιομηχανίες ενός ή δυο κρατών μελών. Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και για εμάς, αυτή η βάρκα είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού, είπε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν και επιδοτήσεις και δάνεια. «Είναι μια πολύ συγκεκριμένη κρίση ενός τέτοιου μεγέθους. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε δυο κατευθύνσεις», είπε, προσθέτοντας πως είναι δίκαιο όλοι να έχουν ίση πρόσβαση στη δυνατότητα δανεισμού.

Ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν το 99% όλων των επιχειρήσεων στην ΕΕ και έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, τόνισε πως πολλές θα χρειαστούν άμεσες επιχορηγήσεις. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα χρειαστούν επιχορηγήσεις, φυσικά αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, όμως ως Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά αυτό είναι για το οποίο αγωνίζομαι και δεν είμαι μόνος.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v