Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατακλυσμός πωλήσεων μετοχών $4 δισ. στην Ευρώπη σε μισή ώρα

To κύμα προσφορών μέσα σε μόλις μία μέρα προκαλεί ανησυχία, ότι η πρόσφατη ανάκαμψη των αγορών από τα χαμηλά του Μαρτίου χάνει τη δυναμική της. Στο peak τους έφτασαν οι αποτιμήσεις των μετοχών, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Κατακλυσμός πωλήσεων μετοχών $4 δισ. στην Ευρώπη σε μισή ώρα

Μέσα σε περίπου μισή ώρα, στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών της Τρίτης, ανακοινώθηκαν προσφορές μετοχών αξίας 4 δισ. δολαρίων και περισσότερο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ήμισυ του όγκου αντιπροσωπεύει η διάθεση μετοχών αξίας 2,7 δισ. ελβετικών φράγκων (2,8 δισ. δολαρίων) στον κατασκευαστικό όμιλο Sika από την Compagnie de Saint-Gobain, που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη προσφορά μετοχών μέχρι στιγμής φέτος.

Σε μία άλλη προσφορά υφιστάμενων μετοχών, η γερμανική RAG-Stiftung πουλάει το 5% του τρέχοντος κεφαλαίου του ελβετικού σιδηροδρομικού φορέα Stadler Rail, ενώ η εταιρεία παραγωγής τσιπ Infineon Technologies συγκεντρώνει 1 δισ. ευρώ νέου κεφαλαίου.

Αυτός ο κατακλυσμός προσφορών μετοχών μέσα σε μία μέρα θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία ότι η πρόσφατη ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών από τα χαμηλά του Μαρτίου θα μπορούσε να χάσει τη δυναμική της.

«Ο τεράστιος όγκος ντιλ δεν είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την ανάπτυξη και τη δυναμική των μετοχών», δήλωσε ο Anthony Benichou, από τη Louis Capital Markets, στο Λονδίνο. «Αυτό σημαίνει ότι οι insiders βλέπουν τις αποτιμήσεις ως πλήρεις, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, όπου πλησιάζουμε στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία κατά τη διάρκεια της φούσκας το 2000».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v