Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τη μετοχή της Celltrion μετά τις επιτυχημένες δοκιμές αντιικού

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η θεραπεία κατά της Covid-19 που δοκιμάζει έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές. Δρα άμεσα κατά του ιικού φορτίου.

Ράλι για τη μετοχή της Celltrion μετά τις επιτυχημένες δοκιμές αντιικού

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες, με στόχο την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για την πανδημία που έχει προκαλέσει περισσότερους από 370.000 θανάτους διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Τον περασμένο μήνα, η Moderna, εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη, δήλωσε ότι η πρώτη δοκιμή εμβολίων Covid-19 στις ΗΠΑ έχει δείξει θετικά αποτελέσματα, εκτοξεύοντας τη μετοχή της. H εταιρεία πρόσθεσε τότε ότι το δυνητικό εμβόλιό της ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των συμμετεχόντων, φτάνοντας σε ίδια ή υψηλότερα επίπεδα προστασίας, σε σχέση με τους ασθενείς που είχαν αναρρώσει από την ασθένεια.

Σήμερα, η κορυφαία εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων της Νότιας Κορέας, η Celltrion, βλέπει τη μετοχή της να κάνει ράλι, μετά τις επιτυχημένες κλινικές δοκιμές της θεραπείας κατά Covid-19. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι μετοχές της, τη Δευτέρα, έφτασαν να κερδίζουν πάνω από 7%, ενώ έκλεισαν με κέρδη 6,3%, αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι οι προ-κλινικές δοκιμές σε ζώα έδειξαν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Οι δοκιμές έδειξαν επίσης βελτίωση σε συμπτώματα όπως ρινική καταρροή και βήχα, μετά την πρώτη μέρα θεραπείας, καθώς και καθαρισμό φλεγμονής των πνευμόνων μέσα σε έξι μέρες, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Η ομάδα που έλαβε υψηλές δόσεις έδειξε 100 φορές μείωση του ιικού φορτίου της νόσου. Η προ-κλινική μελέτη έγινε σε συνεργασία με ένα από τα κρατικά πανεπιστήμια της χώρας και η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους τον Ιούλιο.

Η Celltrion έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει έρευνα για τη θεραπεία αντισωμάτων για το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (Mers) και τη γρίπη. «Η Celltrion έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μαζική παραγωγή της θεραπείας αντισωμάτων μόλις είναι έτοιμη», δήλωσε ο Kwon Ki-sung, επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v