Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς επηρέασε η πανδημία τα projects της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος»

Έρευνα του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας έδειξε πως ενώ ορισμένα έργα μπήκαν στον «πάγο», η Κίνα δεν ενημερώθηκε για ακύρωση κάποιου μεγάλου project.

Πώς επηρέασε η πανδημία τα projects της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος»

Σχεδόν το 20% των έργων στο πλαίσιο της φιλόδοξης κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» έχει «επηρεαστεί σοβαρά» από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου, περίπου το 40% των έργων είδαν ελάχιστη δυσμενή επίπτωση και άλλο ένα 30%-40% επηρεάστηκε κάπως, όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Οικονομιών Υποθέσεων του υπουργείου, Wang Xiaolong.

«Περίπου 20% των έργων επηρεάστηκε σοβαρά», είπε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά τον ίδιο, ήταν καλύτερα του αναμενόμενου και ενώ ορισμένα έργα μπήκαν στον «πάγο», η Κίνα δεν ενημερώθηκε για ακύρωση κάποιου μεγάλου project.

Σημειώνεται πως περισσότερες από 100 χώρες έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Κίνα για συνεργασία σε projects της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», ενώ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Refinitiv, περισσότερα από 2.600 έργα κόστους 3,7 τρισ. δολαρίων συνδέονται με την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τον Wang, οι περιορισμοί στα ταξίδια και στη διασυνοριακή ροή αγαθών, καθώς και τα τοπικά μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19 είναι οι βασικοί λόγοι που επηρεάστηκαν τα projects.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v