Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο CEO της Wirecard

Η έξοδος του Braun έρχεται μετά τις καταστροφικές προηγούμενες ημέρες για τη Wirecard, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να καταρρέει καθώς οι ασιατικές τράπεζες που υποτίθεται πως κατείχαν τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ αρνήθηκαν οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με τη Wirecard.

Παραιτήθηκε ο CEO της Wirecard

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Markus Braun, όπως γνωστοποίησε η γερμανική εταιρεία, μετά την αποκάλυψη ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να βρουν περίπου 1,9 δισ. ευρώ σε μετρητά, προσθέτοντας πως τα καθήκοντα του CEO αναλαμβάνει προσωρινά ο James Freis.

Νωρίτερα, ο όμιλος fintech έθεσε προσωρινά σε διαθεσιμότητα τον απερχόμενο Chief Operating Officer (COO),  Jan Marsalek.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Marsalek τέθηκε σε διαθεσιμότητα με δυνατότητα ανάκλησης έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την Πέμπτη. Ο Marsalek πρόκειται να παραιτηθεί από τον ρόλο του COO και να περάσει σε μία νέα θέση, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δήλωσε η Wirecard τον Μάιο.

Η μετοχή της εταιρείας υπέστη μία από τις χειρότερες βουτιές στην ιστορία του DAX 30 την Τρίτη, αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να βρουν δισεκατομμύρια μετρητά, που υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε ασιατικές τράπεζες.

Όμως, οι δύο ασιατικές τράπεζες που υποτίθεται πως κατείχαν το χαμένο μετρητό αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με τη Wirecard.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v